Новина

17.06.2022

Літо набирає обертів своєю сонячною погодою, а населенням вже активно обговорюється масове відвідування лісових масивів аби збирати ягоди та гриби.

 
 
 
 

Так, кожен розуміє, що настала пора, яку раніше з нетерпінням очікували усі, без винятку. Проте, ми дорослі, повинні усвідомлювати та розуміти, що цього літа потрібно бути максимально обережними. На карту поставлені не лише ваші власні життя, а й життя кожного українця та усієї країни. Також не варто забувати, що у нас війна. Так літо гаряче, та надто гаряче там… на сході. І якщо на сьогоднішній день лінія фронту знову десь … там … далеко… а ми знаходимося у відносному спокої, то чи маємо ми право наражати на небезпеку нашу північну прикордонну зону, де є загроза зустріти ворога, який займається розвідувальною чи диверсійною роботою.

Тому, давайте не порушувати ні спокій нашої громади, а ні закони, які діють від березня місяця цього року та передбачають заборону на відвідування лісу у дев’яти областях включно з Житомирською, а також з метою запобігання реальній загрозі виникнення пожеж у лісах і мінімізації їх наслідків діє РІШЕННЯ РАДИ ОБОРОНИ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ у якому говориться про заборону відвідування лісу громадян, а також в’їзду до них транспортних засобів та іншої самохідної техніки у період воєнного стану, за винятком військових, правоохоронців, лісівників.


Шановні мешканці громади! Просимо з розумінням ставитися до відповідних законів та не наражати на небезпеку не лише свої життя, а й життя своїх рідних та близьких, які титанічними зусиллями оберігають наші воїни ЗСУ.

А ми, в свою чергу, інформуємо, що для попередження лісопорушень, пожежної безпеки посилено рейди-патрулювання працівниками лісової охорони лісгоспа спільно з правоохоронними органами.

Пам'ятайте!  За порушення правил пожежної безпеки у лісі – адміністративна відповідальність, за порушення законів – кримінальна відповідальність!!! Закарбуйте собі, що у воєнний час спричинена пожежа у лісі вважається диверсією, зрадою та допомогою країні-агресору.

Наближаємо перемогу спільними зусиллями.

Ми лісівники тримаємо свій фронт, ви, громадяни – свій.